Autoverzekering op naam ouders

Als je pas je rijbewijs hebt gehaald dan is dat natuurlijk goed nieuws. Natuurlijk wil je graag je eerste eigen auto gaan kopen. En dan is het van belang dat je deze auto ook goed verzekerd. Helaas zal de premie van de autoverzekering voor jou als jonge bestuurder hoger liggen dan wanneer je wat ouder zou zijn. Het is daarom soms verstandig om de autoverzekering en autobelastingen op naam van je ouders te laten zetten. Bij de meeste verzekeraars is dit geen enkel probleem. De voorwaarde is dan wel dat je minimaal 18 jaar oud bent. Het grote voordeel is dat je op die manier veel premiekosten kunt besparen.

Autoverzekering op naam oudersWat belangrijk is…

Als je een autoverzekering op naam van je ouders laat zetten dan moet je wel aangeven op de polis dat jij de regelmatige bestuurder bent. Mochten je ouders vaker rijden, dan dien je jouw naam in te vullen bij de tweede bestuurder. Doe dit wel goed! Als je namelijk de gegevens niet correct invult dan kan de verzekeraar het uitkeren van de schade afwijzen. En dat is natuurlijk bijzonder vervelend!

De voordelen en de nadelen

Als je een autoverzekering op naam van je ouders hebt gekozen dan krijg je vaak een pakketkorting. Daarnaast hebben je ouders vaak al een aantal schadevrije jaren waardoor ze ook een korting krijgen op de premie van de autoverzekering. Al met al is het grootste voordeel, dat je geld bespaart! Een nadeel is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt op je polis. Op het moment dat je dus zelf een autoverzekering op je eigen naam gaat afsluiten dan moet je weer opnieuw beginnen. Ondanks dat je dus meerdere jaren zonder schade hebt gereden zal dit niet vertaald worden naar een lagere premie voor jouw autoverzekering. Weeg de voordelen en de nadelen zorgvuldig af en maak dan een goede keuze!