Autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering voor jongeren is helemaal afgestemd op de kersverse bestuurder. Heb je net je rijbewijs gehaald? Dat is natuurlijk goed nieuws! Nu kun je beginnen met het autorijden. Als je al een tijdje geld opzij hebt gezet kun je jouw eerste auto gaan kopen. En nadat je dat hebt gedaan is het natuurlijk belangrijk om deze auto goed te verzekeren. Wettelijk moet je de auto namelijk verzekering en ben je in overtreding als je dat niet doet.

Autoverzekering voor jongerenAutoverzekering voor jongeren: duurder

Helaas is het zo dat, wanneer je nog jong bent en net je rijbewijs hebt gehaald, je meer premie moet betalen dan oudere mensen. Dit komt doordat de verzekeraars het risico van een auto ongeluk hoger vinden dan wanneer je wat meer ervaring hebt. En dat is natuurlijk logisch. Je hebt minder vaak achter het stuur gezeten van een auto dan iemand die een stuk ouder is. Daarnaast heb je nog niet zoveel schadevrije jaren opgebouwd waardoor je korting krijgt op je verzekeringspremie voor de autoverzekering voor jongeren. Het is daarom misschien voor de korte termijn niet leuk en prettig om meer premie te betalen. Toch zul je op de lange termijn hier de vruchten van plukken. Je bouwt je eigen schadevrije jaren op waardoor je meer korting krijgt! Zelfs wanneer je overstapt naar een andere autoverzekeraar.

Minder ervaring!

Door het gebrek aan ervaring blijken jonge rijders onervaren rijders te zijn. En hierdoor veroorzaken ze meer schades dan andere leeftijdsgroepen. Als je een snelle en dure auto wilt gaan kopen en verzekeren met een autoverzekering voor jongeren, dan betaal je in verhouding vaak veel meer premie dan anderen. In de praktijk zullen de meeste jongeren een goedkope auto aanschaffen waardoor de verzekeringspremie ook al een stuk lager is. In de loop van de jaren zul je zien dat de premie omlaag gaat. Zeker wanneer je geen schades claimt of veroorzaakt. Kies daarom altijd de juiste autoverzekering voor jongeren, die bij jou past.