Tijdelijke autoverzekering

Een tijdelijke autoverzekering is een autoverzekering voor een bepaalde tijd. Als je een auto gaat kopen of verkopen dan moet je soms twee auto’s verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het verkopen van je oude auto wat langer duurt dan je had verwacht. Het is dan fijn om te weten dat je voor een van de twee auto’s een tijdelijke autoverzekering kunt afsluiten. Op die manier voldoe je aan alle wettelijke eisen en kunnen de kijkers ook een proefrit maken op de normale weg. Ook geeft het rust en hoeft je je niet druk te maken over problemen met het RDW (rijksdienst wegverkeer) of onvoorziene kosten door een schade met de auto. En vaak is de premie voor de extra autoverzekering niet zo hoog als je zou verwachten.

Tijdelijke autoverzekeringVoor welke auto is de tijdelijke autoverzekering?

De tijdelijke autoverzekering is voor je oude auto. Met de tijdelijke autoverzekering kun je je oude auto verzekeren. Zorg altijd dat je jouw verzekeraar informeert over de wijzigingen van de autoverzekering. Ook als de oude auto verkocht is moet je dit melden aan de autoverzekeraar. Je zorgt er dan voor dat er geen premies meer worden afgeschreven voor de verkochte auto. Soms kun je zelfs nog de teveel betaalde premie terug ontvangen. Je hoeft immers alleen te betalen voor de tijdelijke autoverzekering wanneer je er gebruik van maakt. Daarom kun je soms zelfs extra korting gaan geven als iemand de auto direct koopt in plaats van over een paar weken. Het geld zou je immers anders aan de extra verzekering kwijt zijn.

Sneller dan verwacht de auto verkocht?

Soms kan het meezitten en dan heb je binnen twee weken de oude auto alsnog verkocht. Je hebt dan bij sommige autoverzekeraars het geluk, dat je over de tijdelijke autoverzekering geen premie hoeft te betalen. Het is dan een extra service voor bij je huidige autoverzekering. Een leuke bonus van je autoverzekeraar.