Tweede auto verzekeren

Veel gezinnen hebben tegenwoordig twee auto’s. Eentje voor de kostwinner en een voor de partner. Het is gemakkelijk om beide een auto te hebben. Zeker als je allebei werkt of de kinderen regelmatig moet wegbrengen naar school, sport of een andere activiteit. Natuurlijk moet je de tweede auto verzekeren. En natuurlijk wil je dit ook goed doet! Echter je wilt het liefste niet de hoofdprijs hiervoor betalen. En dat is bij vele autoverzekeraars ook niet nodig. Vaak kun je gebruik maken van een pakketkorting en kun je tevens de tweede auto verzekeren onder dezelfde korting als de eerste auto. En dat kan erg interessant zijn als u veel schadevrije jaren heeft.

Tweede auto verzekeringVoorwaarden tweede auto verzekering

Niet alle autoverzekeraars verzekeren direct de tweede auto onder dezelfde voorwaarden als de eerste auto. Vaak moet er een of twee jaar in gereden zijn onder normale voorwaarden voordat je in aanmerking komt voor een extra korting. Gelukkig zien steeds meer autoverzekeraars in, dat beide bestuurders vaak ook in de eerste auto rijden. En daardoor worden de voorwaarden voor een tweede auto verzekeren steeds aantrekkelijker. Wel moet het gaan om personen die op hetzelfde adres wonen. Tevens moet de bestuurder van de tweede auto ouder zijn dan 24 jaar en mogen er geen schades zijn geweest in de laatste twee jaren. Ook de beide auto’s moeten trouwens op hetzelfde adres geregistreerd zijn.

Een goede verzekering voor beide auto’s!

Naast de premie is natuurlijk ook van groot belang welke voorwaarden er gelden voor de autoverzekering. Het is dus goed om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de voorwaarden. Misschien verlies je bij een schade direct je no-claimkorting en wordt je autoverzekering dus na een schade direct duurder. Of misschien heb je een autoverzekering waarbij niet direct je no-claimkorting vervalt als je een schade hebt. Laat je goed adviseren als je een tweede auto verzekeren wilt.