Schadevrije jaren opvragen

Als je wilt wisselen van autoverzekering of wanneer je een schade hebt kan het nodig zijn om de schadevrije jaren op te vragen. De schadevrije jaren opvragen kun je bij de huidige verzekeraar doen. Het aantal schadevrije jaren bepaalt de premie die je betaald. Je krijgt bij zo goed als alle autoverzekeraars een korting op basis van het aantal schadevrije jaren die je hebt. Als je meer schadevrije jaren hebt dan krijg je meer korting! Daarom kan het bij een schade ook verstandig zijn om de schadevrije jaren en dus ook je korting op te vragen. Soms is het slimmer om de schade contant te betalen zonder tussenkomst van de verzekering. Je korting op de premie zal dan namelijk vervallen en dat kan duurder zijn dan de schade. Bereken dit dus van tevoren, voordat je een schade gaat claimen of laat vergoeden.

Nieuw sinds 2014!

Wist je trouwens dat sinds het jaar 2014 de autoverzekeraars het aantal schadevrije jaren op de polis moeten vermelden? Je krijgt ieder jaar een nieuwe polis toegestuurd van je verzekeraar! En daar zal het dus ook op staan. Daarnaast kun je ook bellen of mailen met je autoverzekeraar om het aantal schadevrije jaren op te vragen. Binnen een paar tellen kun je dus het aantal schadevrije jaren weten. Wel zo gemakkelijk als je niet meer weet waar je de polis hebt opgeborgen.

Een nieuwe autoverzekering?

Als je wilt wisselen van autoverzekering dan zul je ook het aantal schadevrije jaren moeten doorgeven. Op basis hiervan krijg je immers een korting! Het is dus noodzakelijk om te ontdekken of het overstappen loont. Op basis van de schadevrije jaren krijg je een korting welke je uiteindelijke premie bepaalt. Er is ook een landelijk systeem welke de schadevrije jaren bijhoudt. Hier kan de nieuwe autoverzekeraar controleren of het aantal schadevrije jaren wat je opgeeft ook klopt.

Je auto aan een sloperij verkopen? In Rotterdam ga je snel naar sloperij Automotoshow